ΜΥΚΟΝΟΣ - Αμυγδαλωτά Μυκόνου
Πρόκειται για ζαχαρωτά με τριμμένο αμύγδαλο. Τα συναντάμε σε όλο το Αιγαίο, αλλά συνδέονται στενότερα με τις Κυκλάδες. Παρασκευάζονται με διάφορους τρόπους ανάλογα με τις παραδόσεις του νησιού. Στη Μύκονο πλάθονται σε στενόμακρο σχήμα ψήνονται και τέλος καλύπτονται με ζάχαρη.
Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από όλα τα ζαχαροπλαστεία της Μυκόνου.
Υλικά:
1 κιλό αμυγδαλόψυχα
½ κιλό ζάχαρη (χοντρή)
5 αυγά
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ζεματάμε τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα στεγνώνουμε.
Τα χτυπάμε στο μπλέντερ , μέχρι να γίνουν πολτός (αλλά όχι αλοιφή).
Σε μια πήλινη λεκάνη τοποθετούμε την αλεσμένη αμυγδαλόψυχα και προσθέτουμε τα δύο αβγά ολόκληρα καθώς και τους κρόκους από τα άλλα τρία αβγά και λίγο ανθόνερο.
Τα ζυμώνουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Πλάθουμε μακρόστενα αμυγδαλωτά και τα τοποθετούμε, το ένα δίπλα στο άλλο (όχι πολύ κοντά για να μην μας κολλήσουν) μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα βουτάμε στη συνέχεια σε ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τοποθετημένα πάνω σε σχάρα.
Την επόμενη ημέρα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ακόμη μια φορά.
ΜΥΚΟΝΟΣ - Αμυγδαλωτά Μυκόνου
MykonosTour Page ID: 96