Mykonos Tour - Your compass for Mykonos Island
Greek
English
Ξενοδοχεία
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Κυκλάδες
Bars Clubs
Μύκονος Live
Μύκονος Gay bars
Εστιατόρια
Μύκονος Αγορά
Ομορφιά, Fitness και Sport
Γρήγορο Φαγητό
Σινεμά Μαντώ
Μύκονος Παραλίες
Αξιοθέατα
Μύκονος Videos
Φωτογραφίες
Μουσεία
Εκκλησίες
Μύκονος Χάρτης
Επαγγελματικός Κατάλογος
Γενικές πληροφορίες
Τοπικά Προϊοντα
Βιογραφίες
Μύκονος Νέα
Τα Σχόλια σας
Εορτολόγιο
Μύκονος Ιστορία
Ακίνητα Κτηματομεσιτικά
Υπηρεσίες
Σύνδεσμοι links
MykonosTour.gr
Μύκονος Αναζήτηση
Προφίλ
Βάλτε link
Επικοινωνία
Δήλωση Απορρήτου
Όροι Χρήσης
MykonosTour / Τοπικά Προϊοντα / Κοπανιστή Μύκονου

Κοπανιστή Μύκονου

Κοπανιστή Μύκονου

Κοπανιστή Μυκόνου.

Η κοπανιστή που έχει αναγνωριστεί επίσημα ως προϊόν ονομασίας προέλευσης- βρίσκεται σε κάθε νησί των Κυκλάδων αν και είναι κυρίως γνωστή από τη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο. Σε αυτά τα τρία νησιά είναι άλλωστε πιο προηγμένη και η εμπορική της παραγωγή.
Στην ουσία, η κοπανιστή είναι ένα μαλακό τυρί από ζύμωση, με μια έντονα πιπεράτη και καυτερή γεύση. Οι τρόποι για την παρασκευή της ποικίλλουν και από νησί σε νησί, αλλά και ανάλογα από το αν το τυρί είναι οικιακής ή εμπορικής παραγωγής. Συνήθως, η κοπανιστή γίνεται από νωπό γάλα που δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία (αγελαδινό ή μείγμα με πρόβιο ή κατσικίσιο, στο οποίο όμως υπερτερεί το αγελαδινό), πήζει με φυσική πυτιά και στραγγίζει σε τσαντίλες. Ωριμάζει σε διάστημα πολλών μηνών, στη διάρκεια των οποίων προστίθεται κι άλλο τυρί και το μείγμα ζυμώνεται πολλές φορές.

Μόστρα με Κοπανιστή

Σπουδαίος μυκονιάτικος μεζές για ούζο και ρακί. Η ντόπια κοπανιστή Μυκόνου - είναι ένα μαλακό τυρί από ζύμωση με έντονα πιπεράτη και καυτερή γεύση- δίνει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. 

Τη Μόστρα με Κοπανιστή θα τη βρείτε σε όλα τα εστιατόρια και ταβέρνες της Μυκόνου.

Υλικά:
5 μόστρες (δηλαδή πέντε παξιμάδια – όπως ονομάζονται στη Μύκονο)
3 ντομάτες
κοπανιστή (τυρί) Μυκόνου
λίγο αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο 


Εκτέλεση:
- Βρέχουμε τη μόστρα (μυκονιάτικο παξιμάδι) με λίγο νερό. 
-Κόβουμε ψιλές φετούλες την ντομάτα και τη βάζουμε πάνω στη μόστρα.
- Ρίχνουμε λίγο λαδάκι και λίγη ρίγανη πάνω στη ντομάτα.
Τέλος αλείφουμε σε κάθε μόστρα την κοπανιστή.

Κοπανιστή Κυκλάδων

Κρεμώδες τυρί χωρίς εξωτερικό περίβλημα με ακανόνιστο σχήμα και πικάντικη πιπεράτη γεύση
Το χρώμα του είναι λευκό η υπόλευκο. Η εμφάνισή του είναι συνεκτική από μικρούς κόκκους . Κατασκευάζεται από γάλα πρόβειο, κατσικίσιο ή και αγελαδινό ή μίγμα αυτών. Πωλείται μέσα σε δοχεία και συντηρείται εντός ψυγείου.
Η χημική σύνθεσή του είναι η εξής :
υγρασία 60%,
λιπαρά 19%,
πρωτείνες 16-17%,
αλάτι 3%.
Η κοπανιστή είναι ένα τυρί που δεν κατασκευάζεται βιομηχανικά. .
Επιτρέπεται δε η κατασκευή της στα νησιά των Κυκλάδων.

 

MykonosTour Page ID: 94

Σχετικές σελίδες

 
Copyright © 2007-2024 - MykonosTour - George Nazos All rights reserved.
Created & Hosted by Vistoweb