Το Ξινότυρο της Μύκονου.
Ξινότυρο.
Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο τυρί με την ξινομυζήθρα, με τη διαφορά ότι αυτό αφήνεται να ξεραθεί για αρκετές εβδομάδες μέχρι να γίνει σκληρό σαν πέτρα. Σε αυτή τη μορφή πια, χρησιμοποιείται για τρίψιμο. Συναντάται κυρίως στη Μύκονο. Ακόμα φτιάχνεται απο τις Μυκονιάτικες Οικογένειες με τρόπο παραδοσιακό . Μπορεί κανείς να το αγοράσει απο το χασάπικο του Σταύρου Σταυρακόπουλου ( Ο Μαρκάρας ) δίπλα απο την κεντρική στάση των λεωφορείων στην Φάμπρικα .
Το Ξινότυρο της Μύκονου.
MykonosTour Page ID: 95